Counseling onder de kap

In een ontspannen setting bij mij als kapper en counselor kunt u uw verhaal vertellen waar u ondersteuning bij nodig heeft en waar u graag meer inzicht in wilt hebben. Na afloop kijkt u in mijn kappersspiegel en natuurlijk zit uw haar dan perfect. Uw stress is afgenomen door de massage. Maar bovenal ontstaat bij u het gevoel dat u er weer zin in krijgt, dat uw sombere gedachten afnemen en dat die plaats maken voor inzicht, acceptatie en zin in nieuwe uitdagingen.

In mijn praktijk ben ik steeds op zoek naar nieuwe manieren om mijn cliënten op een laagdrempelige manier in therapie te laten gaan. Voor sommigen kan het een te grote stap zijn om in mijn praktijk rechtstreeks het gesprek aan te gaan. Een andere manier is om samen met mij te gaan wandelen. Ik ben ook volleerd en praktiserend kapster. Zo kwam ik op het idee om mijn twee beroepen te combineren tot Counseling onder de Kap.

LAAGDREMPELIG THERAPIE

Ik werk zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant van de mens. Als kapster kijk ik wat voor kapsel het best bij u en uw functie past. U haalt hier vertrouwen uit. Als counselor spiegel ik u om van dingen bewust te worden en geef ik u handvatten om hier mee om te gaan. U krijgt hier meer zelfvertrouwen door.

Counseling en knippen

Het heeft een versterkende werking op elkaar. Over het algemeen gaan de verhalen bij de kapper over ditjes en datjes. Bij Counseling onder de Kap is dit anders: als counselor praat ik met u over wat u bezighoudt en waar u steun bij nodig heeft, het gaat heel natuurlijk en is heel effectief.

Hoe werkt Counseling onder Kap

Gewoon als bij de kapper. U vertelt mij eerst hoe u uw haren wilt laten doen. Daarna laat u mij mijn gang gaan. Door mijn vragen komt het gesprek vanzelf op gang. U kiest er dus bewust voor om aan uw problemen te werken en om antwoorden te vinden. Maar ook om dat niet in een therapiesetting te doen.

Indian Head Massage

U bent in een ontspannen setting bij de kapper. Wanneer men aangeraakt wordt, is men van nature meer open en het gesprek loopt dan vanzelf. Dit effect kan ik versterken met een Indian Head Massage.

Resultaat

U kijkt in mijn kappersspiegel en natuurlijk zit uw haar perfect. Uw stress is afgenomen door de massage. Maar bovenal ontstaat bij u het gevoel dat u er weer meer zin in krijgt, dat uw sombere gedachten afnemen en dat die plaats maken voor inzicht, acceptatie en zin in nieuwe uitdagingen.

Vervolg

Als u het prettig vindt dan wordt het gesprek opgenomen zodat ik u niet alleen feedback kan geven tijdens onze meeting maar ook daarna via de mail. U beslist zelf, zonder verplichtingen vooraf, of u onze ontmoetingen wilt voortzetten of niet. Het kan een opstapje zijn om verder in therapie te gaan. En voor anderen kan het genoeg zijn om elkaar 5 à 6 weken terug te zien.

Meer weten over Counseling onder de Kap? Neem contact met mij op.

Telefoon: 06-24157017.