In de tussentijd

‘Ga ik dood?’

Wat doe je met jezelf in de tussentijd om je doelen, wensen en dromen te verwezenlijken? Het kost tijd om dit vorm te geven. Rationeel weet je dat wel maar wat doe je met jouw gevoel? Ik heb hier persoonlijk soms wel moeite mee en vind het dan moeilijk om in vertrouwen te leven en er op te vertrouwen dat het goed gaat komen. Zeker in deze Coronacrisis worden we gedwongen om stil te staan bij wat werkelijk telt in ons leven.

Vorig jaar had ik bijvoorbeeld een borstonderzoek en de uitslag was niet goed. Ik heb 2 weken in angst geleefd, het spookte in mijn hoofd wat er allemaal kon gebeuren. Ga ik dood? Hoeveel tijd heb ik nog? Wie gaat er voor mijn dochter zorgen? De vraag die ik mezelf stelde was, waarom zou het bij mij niet kunnen gebeuren? We zijn allemaal kwetsbaar en waarom zou ik deze dans ontspringen? Uiteindelijk was er gelukkig niets aan de hand, waarvoor ik heel erg dankbaar ben.

Coronavirus

En wat nu in de tussentijd met het Coronavirus en dat alles letterlijk en figuurlijk lam wordt gelegd? Hoe ga je daar mee om? Voel je je echt lam gelegd of zie je ondanks deze heftige tijd ook je mogelijkheden om dingen te veranderen en te verbeteren? Word je jezelf bewust dat we gedwongen worden om te kijken naar waar het werkelijk om draait, wat is jouw essentie? Wie zijn de belangrijkste personen in je leven en welke dingen zijn belangrijk? Nu we geforceerd worden om in een kleine groep te leven? Zoals je gezin, alleen of met je partner. Wat doet het met relaties?

Het zijn kansen om te realiseren waar het om draait. Ik ben stil gelegd met mijn praktijk en kapsalon. Ik vind het ook niet makkelijk en weet ook niet hoe alles gaat lopen. Tevens zijn mijn lezingen afgezegd. Daarnaast zie ik mijn kansen en logeer bij mijn nieuwe relatie met mijn dochter en hond. Een kans om elkaar beter te leren kennen en samen te werken omdat hij ook in het zelfde werkveld zit als ik. Ik ben verder van plan volgende week als vrijwilliger te starten om artsen en verpleegkundigen emotioneel bij te staan in deze moeilijke tijd. Als je kijkt hoe knap de scholen een onlinetraining hebben ontwikkeld om toch de kinderen structuur en scholing aan te bieden. We hebben voor mijn dochter een weekprogramma gemaakt zodat ze terwijl we bij mijn vriend aan het logeren zijn ook structuur heeft en tegelijk duidelijkheid en ontspanning. Daarin gaven wij haar ook zeggenschap. Het brengt orde in huiselijke kring .

Dagboek

Ik heb mijn dochter een dagboek gegeven zodat ze haar ervaringen kan opschrijven, hoe zij het beleeft en kan ze later, als ze groot is, hierop terugkijken. De Coronavirus zal geschiedenis gaan worden. Kijk eens wat mensen verzinnen om in verbinding met elkaar te staan. Zoals bellen en schrijven naar ouderen, het directe contact. En de creativiteit die er ontstaat zoals bijvoorbeeld Davine Michelle en Snelle die samen een concert geven in een lege Ahoy. Het Rotterdams Philharmonisch orkest dat online een concert gaf. Bij mijn dochter is met de scouting en haar gitaarles een online programma ontwikkeld. Chapeau voor al de creativiteit die er ontstaat. Ik word hier blij van als ik zie hoe saamhorigheid en empathie ontstaat voor de medemens. Van individualiteit naar echte verbinding.

Hoe blijf je positief?    

Mensen kunnen het gevoel hebben dat ze niet worden gesteund door God, het Universum, of waar je ook in gelooft of kracht uithaalt. Gods uitstel is geen afstel. God, Universum of waarin je gelooft wil dat je klaar bent voor de verandering en heeft zijn eigen tijdschema. Je moet er zelf klaar voor zijn en klaar zijn voor wat je nodig hebt. Focus in de tussentijd niet alleen op wat je graag wilt maar kijk ook naar wat er is en waarvoor je dankbaar bent. Wanneer je dankbaar bent kom je in een hogere trilling en trek je gemakkelijker aan wat je wenst. Ook genieten valt hieronder, doe de dingen waar je blij van wordt, waar je energie van krijgt. Geniet van de dingen die er wel zijn, zoek naar alternatieven.  Zoals bijv. dat je van plan was om naar zee te gaan en het komt er met bakken uit, ga dan bijv. een dagje naar de sauna.

Vertrouw

Blijf in vertrouwen, je mag jouw wensen in de tussentijd in Gods handen leggen of aan het Universum geven. Denk aan een adelaar die je tot duizelingwekkende hoogten laat stijgen wanneer je in een donkere periode zit. Dat is wat God doet, Hij geeft je kracht. (zoals het verhaal van Gideon). We krijgen waar we moeten zijn, of dit tegenspoed of voorspoed is. Het is niet dat je afgestraft wordt door God maar Hij komt om je klaar te stomen voor datgene wat Hij in petto heeft.

Wat doe je in de tussentijd? 

Blijf voor ogen hebben wat je graag wenst en waarvoor je het doet. Maak eventueel lijstjes om dit concreet te krijgen. Werk hieraan en blijf je vizier openhouden. Een visionboard kan je ondersteunen. Visualiseer wat je graag wenst! Hoe ziet dat eruit, wat voel je erbij? Doe dit elke dag, je onbewuste herkent niet wat echt of waar is.

Geef jezelf vrije tijd zodat je overzicht krijgt waar je naar toe wil gaan. Je kan jouw doel in subdoelen delen zodat het eerder maak- en meetbaar is. Mediteer, het geeft rust in je systeem, helderheid en overzicht. Beschrijf je voornaamste doel, zo uitgebreid mogelijk (1 à 2 A4tjes). Je geeft je onbewuste een enorme impuls om je doel te bereiken. Kijk eens hoe je wilt zijn en of dat functioneel is voor jouw doelen. Of heb je bepaalde patronen te verbreken? Kijk eens wat je al in het verleden hebt bereikt, hoe heb je dat gecreëerd? Het kan je weer meer inzichten geven voor nu, voor wat je wilt bereiken.

Ga uit op onderzoek! Stagneer je jouw doel?

Onderzoek wat je persoonlijk tegenhoudt om je doelen te bereiken? Wat staat er nog in de weg? Zijn er nog obstakels waaraan gewerkt mag worden? Hoe is het gesteld met je zelfvertrouwen? Als je twijfelt aan en/of niet gaat staan voor jezelf heeft je omgeving geen vertrouwen in jou. Visualiseer je droom en dat je die hebt bereikt, hoe ben je dan? Ben je dan anders dan nu? Om je doel te bereiken is jouw gedrag dan kloppend want dan trek je het sneller aan.

Denk in mogelijkheden!

Kijk naar je mogelijkheden, niet naar je beperkingen. Kom uit je comfortzone! Wat heb je te overbruggen om meer bij je verlangen te komen? Ook al zijn er obstakels, ga gewoon door, je komt zo steeds stap voor stap dichter bij je doel. Ruim dingen op zodat je meer overzicht krijgt in je hoofd. Probeer geduld te behouden, ongeduld is een slechte graadmeter om te focussen. Realiseer je dat je de boel niet kan forceren, voor alles staat een tijd. Kijk eens of je een stapje verder kunt gaan dan je nu doet. Onderzoek dit eens? Welke methodes ga je gebruiken om je te transformeren? Wat zijn je mogelijkheden?

Voeding

Waar haal je jouw voeding uit? Hoe voed jij je ziel? Vier jouw successen! Lees inspirerende verhalen of quotes van succesvolle mensen, die jou kunnen bekrachtigen. Wees authentiek, zo onderscheid je jezelf van anderen. Zoek positieve mensen op die jou steunen en die jou energie geven. Je wordt het meest beïnvloed door de mensen die je het vaakst ziet. Blijf de ander gunnen wat je ook graag wilt dan blijf je positief, tel je zegeningen. Je hoeft niet alles alleen te doen, samenwerken kan je krachtiger maken. Kijk regelmatig naar jouw doel op afstand, dit geeft overzicht. Zoals welke weg was voor jou een doodlopende weg is en wat heb je ervan geleerd? Waar ga je jezelf voor waarderen?Conclusie: Geef jezelf de ruimte en ontspanning zodat je positief blijft en jouw doelen aantrekt. Als jouw doel te groot is verdeel het dan in subdoelen. Maak een plan hoe je het gaat bereiken (meet- en maakbaar). Onderzoek waar jouw persoonlijke stagnaties zijn en werk daaraan. Vertrouw dat je gesteund wordt, dat het tijd kost, dat het gebeurt als je er klaar voor bent om jouw doelen te verwezenlijken.

Conclusie

Geef jezelf de ruimte en ontspanning zodat je positief blijft en jouw doelen aantrekt. Als jouw doel te groot is verdeel het dan in subdoelen. Maak een plan hoe je het gaat bereiken (meet- en maakbaar). Onderzoek waar jouw persoonlijke stagnaties zijn en werk daaraan. Vertrouw dat je gesteund wordt, dat het tijd kost, dat het gebeurt als je er klaar voor bent om jouw doelen te verwezenlijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s