Verlies van een dierbare

Verlies van een dierbare heeft een grote impact. Het kan als een aardbeving voor je voelen. Beetje bij beetje dringt het tot je door wat er gebeurd is. De werkelijkheid moet dalen van hoofd naar lichaam. Het is heel hard werken voor lichaam en geest. Wat houdt rouwen in?

VerliesDierbare

Rouwen is de andere kant van liefde. Wanneer je iemand lief hebt gehad en diegene verliest, rouw je hierom. Gevoelens zoals ongeloof, machteloos, boos, verdriet zijn heel normale gevoelens bij rouw. Je verandert door zo’n heftig verlies en je bent niet meer degene als voorheen. Je hebt jezelf weer uit te vinden, met alles wat er is of niet is. Je kunt je jezelf behoorlijk tegenkomen.

Om dit proces aan te gaan te gaan en degene die je verloren hebt anders te leren vasthouden in jouw verdere leven en te integreren, zoals het gedicht van Manu Keirse. Jouw naaste blijft altijd in jouw hart met alle herinneringen. Op belangrijke momenten in jouw leven speelt degene nog steeds een belangrijke rol, zoals bijvoorbeeld bij een geboorte en trouwen.

Ik wens niet 
Mijn leven te bouwen
Rondom jou
Maar ik wens
Jou op te nemen
In het gebouw van mijn leven

Manu Keirse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s