Ervaringen van cliënten

Lees hieronder wat mijn cliënten vinden van mijn manier van werken. Wil jij ook een ervaring delen? Stuur die dan in een mail aan mij: a.spaandonk@tele2.nl

(Lya van Poppel) leest regelmatig mijn blogs. Hieronder haar reactie op mijn blog: “Hoe draag jij jouw kruis?” van 9 april 2020:

❤
Dank voor deze e-mail.

Ik heb je hele mooie stuk met veel interesse gelezen.Het is heel inzichtelijk geschreven en heeft voor mij veel herkenningspunten en raakvlakken in mijn rouwproces na het overlijden van mijn zoon. Ik realiseer mij, dat wat mij zoveel inzicht geeft, het gegeven is dat ik vaak in “beelden” denk.Je beschrijving over een labyrint waarin je soms de weg kwijt bent en afdwaalt past daar precies bij. Ook de rest van je artikel  geeft meerdere aanknopingspunten om verlies anders te bekijken en beleven. Alles bij elkaar werkte het voor mij heel troostend en dat is juist zo belangrijk bij verlies en rouw; maar is helaas niet veel mensen gegeven om het op de juiste manier te geven.Wat mij betreft ben je daar volledig in geslaagd.Ik hoop dat ik het kan vasthouden de komende tijd. Zorg goed voor jezelf en blijf gezond.❤ groet.Lya van Poppel

(Judith van de Bent) Al enkele jaren is Anneke mijn vaste kapster.
Wanneer je bij een kapper bent, heb je meestal gesprekken over de dingen van de dag, maar vaak ook over je privéleven. Bij Anneke, heb ik altijd het gevoel gehad, dat ik over van alles kan praten, ik kan over mijn gevoelens praten en wat mij dwars zat op dat moment of bij overlijdens van dierbaren.
Anneke luistert heel goed en kan mij dan aangeven hoe ik ermee om kan gaan.  
Wanneer ik zenuwachtig of angstig ben,  geeft Anneke mij handvatten, hoe ik met bepaalde ademhalingstechnieken en houding, rustig kan worden, meer bewust worden van mijzelf. Haar nieuwe concept voor counseling onder de kap, sluit daar dus heel goed aan en ik raad ook een ieder aan om het een keer te proberen. Bij mij helpt het enorm!

(E.K.) Half jaartje wandelcoaching bij Anneke na een fikse burn-out. De eerste keren was ik gespannen, onzeker, hyper en een negatief zelfbeeld. Ik vond het fijn om te spuien, wilde loslaten, bij mezelf blijven en advies krijgen. Anneke heeft zeker in het begin heel veel geluisterd. Langzamerhand begon ze me een spiegel voor te houden en vroeg regelmatig hoe voel je jezelf erbij. De zorg voor ander stond bovenaan en cijferde me zelf weg. Anneke heeft me geleerd voor me zelf op te komen. Rust in mijn lichaam te krijgen. Niet ver vooruitkijken. De momenten nemen. Positief zijn over me zelf. In het hier en nu, niet achterom.

(Lia C.) Na een periode van 3,5 jaar vechten tegen mijn ontslag. En 1 jaar tegenslagen
in mijn privé leven heb ik verschillende soorten rouw meegemaakt.
Ik werd zeer depressief en ik wilde op een gegeven moment niet meer leven. Ik
liep een half jaar bij een psychologe van het ziekenhuis op medisch gebied na
een operatie . Ik had hier niet genoeg baat bij.
Een tijdje na de zomervakantie realiseerde dat ik hier niet alleen uit kon
komen. Ik kende Anneke al, ze is een warm en zorgzaam persoon en ik voel me
op mijn gemak bij haar en vertrouw haar. Vandaar dat ze de juiste persoon was
om mij te begeleiden.
Ik kon mijn verhaal bij haar kwijt. Door middel van gesprekken en opdrachten,
ademhalingsoefeningen kwam ik dichter bij mezelf. Stapje voor stapje ga ik de
goede richting in en sta ik positiever in het leven.

(Claire): Anneke is een zachtaardige vrouw die op een fijne vriendelijke manier je helpt met je problemen. Ze laat je nadenken over de dingen waar je mee worstelt en probeert je zelf aan het werk te zetten om een oplossing te bedenken of om iets uit te proberen in de praktijk. Ze geeft je soms net dat zetje dat je even nodig hebt. Je kunt alles met haar bespreken. Ze heeft een luisterend oor en spreekt haar waardering uit als je progressie maakt.

(L): Ik heb veel aan onze gesprekken gehad. Denk meer aan mezelf en hoe mijn tijd in te delen en op tijd rusten. En een spiegel voorhouden dat werkt ook zeer goed. Bedankt voor de fijne gesprekken ik kan er weer mee verder.