Een blik op het afgelopen jaar en op naar een nieuwe start

Het is een heftig jaar voor velen geweest met veel onzekerheden, thuiswerken, mensen in je omgeving die Corona kregen of hebben gehad, twee keer een Lock down, de vaccinaties die bijna gereed zijn en een nieuwe variant van Corona die opgedoken is. Ook een jaar van verliezen voor velen: een baan, misschien je bedrijf dat failliet is gegaan of in zwaar weer zit, minder sociaal contact, misschien mensen die je hebt verloren. Hoe ga je daarmee om? Kijk je alleen naar de zwaarte, of zie je ook nog lichtpuntjes. Mensen die je bijstaan, je het leven lichter willen maken. Het kunnen kleine dingen zijn zoals een buur die iets liefs voor je doet. Of een vriend die een leuke verrassing voor je in petto heeft zodat je het gevoel hebt dat je er niet alleen voor staat in moeilijke tijden.

Persoonlijk en zakelijk

Als ik naar mezelf kijk heb ik zakelijk wel tegenslagen gekregen. Ik heb twee keer de deuren kunnen sluiten van mijn twee bedrijven vanwege de Corona. Mijn lezingen gingen ook niet door. Mijn vrienden en familie steunden me en dat deed me goed. Ik heb persoonlijk en zakelijk mensen verloren dit jaar aan de dood.

In de eerste Lock down heb ik 7 weken samengewoond met mijn vriend, mijn dochter en mijn hond. Ik had nog niet zo’n lange relatie en we dachten in mogelijkheden, dat we nu de tijd hadden om elkaar beter te leren kennen en dat is succesvol verlopen waar ik dankbaar voor ben. In deze tijd heb ik een onlinecursus “Weer in mijn kracht na verlies van mijn dierbare” ontworpen voor mensen die hun dierbare zijn verloren. Rondom maart 2021 gaat deze geïntroduceerd worden. Op het moment ben ik actief om met verschillende mensen een pilot te verrichten en te kijken hoe deze onlinecursus wordt ontvangen. Daarnaast heb ik mijn resetmassage, naast mijn Indian Head Massage in mijn praktijk en in het Inloophuis geïntroduceerd, het werd heel goed ontvangen. Ik vind het een mooie combinatie van psychische begeleiding en lichaamswerk. Met praten ben je klachten nog niet kwijt in je lichaam. Ik heb mijn eerste jubileum, 1 jaar relatie behaald en gevierd met mijn vriend. Ik heb een paar dierbare contacten leren kennen dit jaar, wat me verrijkt heeft. Met mijn dochter is het dit jaar ook goed gegaan, zit lekker in haar velletje, op school maakt ze sprongen. Al met al zijn er naast de tegenslagen ook veel mooie dingen gebeurd.

Hoe is jouw jaar gegaan?

Wat neem je mee naar het nieuwe jaar, wat laat je los? Wat heb jij geleerd van afgelopen jaar? Van welke mensen en dingen krijg je energie? En bij welke mensen lekt er energie weg? Welke mensen neem je volgend jaar met je mee en welke mensen passen niet meer bij je. Geef jezelf ook die ruimte als je nog emotioneel vastzit aan een persoon/werk of iets anders om dat los te laten.

Als je dingen loslaat kan er weer iets nieuws ontstaan en staan er weer nieuwe uitdagingen op je te wachten. Zodat je als mens weer kan groeien.

Ik maak ieder jaar een jaarverslag voor mezelf. Het geeft mij een goed overzicht hoe mijn jaar persoonlijk en zakelijk is verlopen. Op deze manier krijg ik een goed beeld van wat er is gebeurd zonder dingen voor lief te nemen die ik al geïntegreerd heb ik mijn leven. Het geeft me een duidelijk beeld wat ik heb geleerd dit jaar persoonlijk en zakelijk. Ik mag me ook realiseren dat ik dingen niet kan forceren, geduld mag hebben, minder zorgen mag maken en dat alles zijn tijd nodig heeft om te ontwikkelen en in vertrouwen mag leven.

In verbinding

Het is nu een mooie tijd om te zeggen tegen mensen die je liefhebt wat ze echt voor je betekenen. Echt in verbinding zijn, te zeggen wat diegene voor je betekent en ook de dingen die je minder vindt van deze persoon. Echt contact, zeg de dingen wanneer iemand in leven is. Het is zo jammer om te wachten wanneer iemand op zijn sterfbed ligt, dat zou zonde zijn, dan is het al beladen genoeg. Ik heb bewust alles met mijn moeder gedeeld en dat ze voor mij van zo’n grote betekenis is geweest en ook de dingen waar ik niet blij mee was. Door dit te delen werd onze band nog hechter, er kwam rust tussen ons, alles was uitgesproken. Mijn moeder is jaren later gestorven in haar slaap. Dat was haar wens en ik was blij voor haar dat die in vervulling is gegaan. Ik hoefde niets meer te zeggen, alles was al gezegd.

Ik wens jullie een inspirerend, bewust, liefdevol en gezond 2021! Een jaar vol liefde en verbinding!

Lieve groet, Anneke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s